PATELNIA GRILLOWA MARMUROWA
Smażenie to jedna z podstawowych kuchennych czynności. Żeby jej wykonywanie było wygodne, a otrzymane jedzenie smaczne i zdrowe, potrzebna jest dobra patelnia. Patelnie Kamille mogą być w pełni docenione przez właścicieli nowoczesnych kuchenek, to świetnej jakości patelnie zarówno dla profesjonalnych kucharzy jak i dla codziennego używania w domowej kuchni. Dzięki szerokiej gamie produktów, możesz wybrać swoją idealną patelnię względem rozmiaru czy konkretnego zastosowania.
Patelnia grillowa będzie idealnym kompanem podczas przygotowania potraw różnego rodzaju jak z grilla. Dzięki takiej patelni możesz cieszyć się smakiem ulubionego jedzenia nawet w zaciszu domowym, niezależnie od pory roku. Jeśli jesteś fanem zdrowego odżywiania ale lubisz smażone rzeczy to taka patelnia jest idealnym rozwiązaniem. Specjalnie wyżłobione dno pozwala na smażenie z niewielką ilością tłuszczu, a wypukłe wyżłobienia utrzymują mięso bez dotykania natłuszczonego dna co ogranicza kontakt z tłuszczem do minimum.Funkcjonalny magnes umieszczony w uchwycie poprawia dociśnięcie patelni. Uszczelka silikonowa umiejscowiona wokół patelni zapobiega wydostawaniu się zapachu i dymu z patelni. Rączka zapewni mocny i stabilny chwyt, który jest bardzo ważny podczas smażenia. Dzięki dodatkowej powłoce ryzyko przypalenia czy przywierania jest minimalne, a patelnia łatwiejsza w czyszczeniu.
Właściwości:
- wykonana z wysokiej jakości aluminium
- rączka wykonana z bakelitu z powłoką „Soft-touch”
- specjalna powłoka MARMUROWA, która posiada właściwości antyadhezyjne– zapobiega przywieraniu, jest odporna na zarysowania i wysokie temperatury
- wyprofilowane, wyżłobione dno pozwala na usmażenie jedzenia, ograniczając kontakt z tłuszczem do minimum
- ścianki i dno szybko się nagrzewają i długo utrzymują ciepło
- przystosowana do wszystkich typów kuchenek
Użytkowanie:
- nie doprowadzaj do przegrzania naczynia
- należy unikać stosowania metalowych akcesoriów używanych podczas smażenia
- nie zostawiaj pustego naczynia na gorącym palniku lub w nagrzanym piekarniku po zakończeniu smażenia
- uchwyty naczynia trzymaj z dala od źródła ciepła
- nie trzymaj gorącego oleju w naczyniu bez nadzoru
- nie przechowuj żywności w naczyniu po zakończeniu smażenia, zamiast tego użyj innego pojemnika
Instrukcja czyszczenia:
- po zakończeniu smażenia należy schłodzić naczynie na powierzchni odpornej na ciepło
- nie wolno schładzać naczynia poprzez wlanie zimnej wody do gorącego naczynia
- należy moczyć naczynie w gorącej wodzie przed przystąpieniem do czyszczenia
- naczynie należy czyścić łagodnym detergentem i ciepłą wodą
- nie należy używać szorstkich środków czyszczących
Dane techniczne patelni:
- długość: 32 cm
- szerokość: 24 cm
- wysokość 7,5 cm